dimarts, 25 de gener del 2022

Presentació de Maria Cruces a Cartes a Irina

Maria Cruces Maximiano, professora de valencià i Regidora de Cultura de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, presentà Cartes a Irina dijous 20 de gener amb aquestes paraules. 
 
Us deixe un petit tast i l'enllaç, de quatre fulls, per si voleu fer una ullada: 
 
"Cartes a Irina són 99 cartes començades el 12 de desembre de 2019 i acabades el 20 de març de 2020, encara que l’autor ens canvia les dates i se’n va al passat 1968-1969. Se situa en un lloc concret: l’Illa de Wrangel, situada sobre el meridià 180º i a uns 140Km de la costa de Sibèria, en una estació meteorològica, on la soledat i la gelor acompanyaran el poeta durant els tres mesos que dure la creació literària. Serà eixa soledat, el fred, la incertesa, el record, la tristesa, la melangia, però també l’esperança, l’amor, la

paraula, la imatge i fins i tot la música, que dibuixarà al llarg de les 99 cartes el perfil del poeta, les seues preocupacions, creences, aficions, les seues coses més quotidianes i alhora els pensaments més transcendentals i filosòfics". 
 
 
Gràcies Maria.
 
També vull donar les gràcies a Enriqueta la bibliotecària  i tot l'equip per haver-nos facilitat les notes i difusió a les xarxes socials de la Biblioteca municipal. Fins la propera.
 
Josep Lluís Abad i BuenoImprimir