dissabte, 13 de febrer del 2010

XXII Setmana cultural a l'I.E.S. Honori García


Fa unes hores hem acabat la XXII Setmana Cultural del nostre I.E.S Honori Garcia de La Vall d'Uixó. Una tradició amb la qual intentem generar camins per una comunicació alternativa; per uns dies dissolem els rols clàssics de professors/alumnes i ens llancem a l'aventura de conviure amb un tracte diferent.

No és que visquem una estricta disciplina victoriana la resta de l'any, no és el cas, però relaxem les maneres perquè tothom se n'adone que, en aquest pas de vida, tan sols intentem ésser humans.

Pel que es veu, els xavals i xavales s'ho prenen seriosament; a poc a poc posen més que la carn a la paella i creuen en tot allò que ells mateixos fan. Activitats n'hi ha per omplir les bodegues d'un vaixell: excursions, projeccions de pel•lícules, concursos, jocs moderns i també dels nostres majors que ens ensenyen, tot tipus de tallers, conferències per als pares, menjars de germanor; a la fi, del que es tracta és apuntalar un bon ambient. ( M'ho perdonareu, però sembla que Jana, també vol treure's el selectiu).

Com una pinya, tots els membres de la comunitat escolar, pares i mares, bidells, secretàries, persones de la neteja, els membres del bar, participen per construir un microclima de bonança especial.

Avui, després de la subhasta d'articles artístics i l'entrega de premis ens hem adonat del gaudi aconseguit; hi ha un eixam d'ànimes silencioses i invisibles, però incansablement treballadores. És per totes elles que tot açò encara rutlla.

Siguen aquestes humils lletres la petja d'un sentit homenatge; ara, mentre fem balanç, desfem amb els llavis la neu caiguda al calendari del futur.

Amb la primavera resten menys hores per la vinent.















Josep Lluís Abad i Bueno

Imprimir