dimarts, 9 de desembre del 2008

Lladres del foc.


Es diu de tota aquella mena de fauna -no exhaurida- que practica l'endocanibalisme.
Perdó, m'he equivocat d'entrada!
Aquests darrers són germanets de la Caritat en comparació...


a. Es tracta de tota aquella fauna que, quan tu vas, ells ja han vingut. Practiquen una fe onanista.
b. Es diu de totes aquelles màquines intel·ligents que a través del maquinari i programari donen accés o restringeixen, filtren i controlen tots els fluxes d' informació i documentació. Pel seu poder juguen a ser Déu i somien -ferotges guardes metàl·lics- amb ovelles de feltre pasturant en prats cibernètics.
c. Es diu de les institucions públiques i privades amb poder de manipulació de la informació i amb capacitat per canviar l'atenció i dirigir els interessos dels ciutadans emprant tècniques de marketing, publicitat i propaganda.
d. Telepredicadors, presentadors dels Mass media posseïdors d'informació privilegiada i mitjans físics i virtuals; amb aquestes eines se'ls fa molt fàcil manipular opinions, variar sensibilitats, explotar sentiments primaris amb conseqüències no del tot previsibles. De vegades, la sorra pot caure en terrat propi enfonsant la casa; però no s'hi troben mai dins; els únics que paguen preu són els servents.
e. Venedors/res de fum, munyidors/res de pseudobellesa; embaucadors eufònics que solament sedueixen amb la subtil perversió de la paraula, però no transformen els cors, ni regalen esperança.
f. Modistes d'elegància buida, les mans dels quals desconeixen didals, guix (esteatita), bastes, cosits, tisores, punts i fils dels vestits d'aire. No han fet mai cap encàrrec per a les fades, la qual cosa parla per sí mateixa.

Josep Lluís Abad i Bueno


Imprimir

Agrair la fotografia a mara.