divendres, 7 de maig del 2010

For Sale o 50 veus per la terra


Edicions 96 acaba de traure a la llum de les mans i  neurones (és un llibre de paper, un clàssic) un projecte gestat des de fa moltes llunes dormides.

Es tracta d'això retolat a l'encapçalament de l'article, "En venda"...

Una colla de patidors i gaudidors de la paraula han estat convidats per dir la seua, aportar la seua visió estètica per tal de fer una radiografia de la situació de la nostra Terra.

Enfront d'una miserable especulació, d'una maquinària de fabricar diners, fins i tot de les ombres del paisatge, els convidats -no hi són tots i, cal dir, que una antologia és una tria de vegades aleatòria, generada per simpaties o per proximitat- han destil·lat grapats d'enginy com una mena de contrapropaganda.

El llibre consta de tres parts, Postals amb 15 poemes, Pàtria amb 15 més i For sale amb 18 i tots ells benvinguts per Marc Granell i acomiadats per Josep Piera. Diversitat d'estètiques i sensibilitats que amb el fil conductor de l'estima per la nostra Terra han fet sortilegis, ens han deixat senyals per no caure en una desconeixença o l'oblit.

No podem apaivagar la bellesa, sinó entortolligar-la contra certes barbàries, no podem permetre l'evaporació de la vida davant d'ànimes sense escrúpols.
El futur cal preparar-lo ara; no podem romandre indiferents.

Ara, quan els núvols ballen i encara ol la Terra intimitat, farem tria de llavors, bufarem tota palla i pedra i, amb molta cura, colgarem els poemes com planter.

Encara no és, ni ha sigut massa tard: i sembla que totes i tots els participants ho creiem.
A la cantonada ens aguarda l'esperança.

Enhorabona, a tots els amics i amigues que han fet possible aquesta Paraula.

Josep Lluís Abad i Bueno Imprimir