dimecres, 21 de desembre del 2011

EL meu regal de Nadal 2011


Fidel als darrers anys he de fer-vos un regal.

En aquesta societat les coses no van molt bé: em referisc a la mancança de treball per moltes persones, l'afebliment de les il·lusions minades dia rere dia, la inseguretat del menjar immediat a taula... i sempre resta, què farem demà?

Ara mateix les veus que intenten solucionar aquestes necessitats humanes, miren cap a un lloc que no és l'adequat: els especuladors, els qui defrauden el país, aquells qui empobreixen les nacions, els qui maltracten i menyspreen els sense nom, els corcons que roseguen tot desfent la cultura... Tots aquests semblen riure, car certa classe d'individus foscos els renova la sang, vampirs de l'esperança.

No per evitar tot açò, no és per evadir-me que escric poemes. Aquests meravellosos artefactes em confirmen més humà encara, m'arrelen a la terra que viscs, són espills pe reflectir la llum que el món i d'altres persones ens regalen.

S'acosta Nadal, símbol de fraternitat i humilitat ben entesa, humilitat que persegueix la Justícia en aquesta Terra, ací i ara, que denuncia els traficants d'humanitat, Nadal que hauria d'ésser una realitat quotidiana diària, no fixada en dates concretes, comercials, individualisme, consumisme va.

Us deixe una selecció del Llibre d'Aín. La podeu trobar, també, al costat de l'esquerra, on diu Llibres, tot picant sobre la portada. Perquè la poesia s'escriu per ser llegida i tinc el gust d'acostar-vos-la.

L'ajuntament de la Vila de Nules ha fet un tiratge de 300 exemplars. És possible aconseguir-ne algun, trucant per telèfon al 964 65 91 91, CASA MUNICIPAL DE CULTURA, C/ SAN VICENTE, 1, 12520 Nules, al mòdic preu de 5 Eurets, més despeses d'enviament. Dic açò per a tots aquells que després d'haver llegit la selecció, tinguen interés en el llibre de paper.

Són preus populars, tal com estan les coses.

Josep Lluís Abad i Bueno Imprimir

4 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Gràcies pel regal. Res millor que uns poemes per lluitar contra la crisi multidimensional que ens ha caigut a sobre. Bon Nadal!

Príncep de les milotxes ha dit...

Bon Nadal Salvador...

Li dic al meu fill: estudia molt i potser investigaràs amb Salvador sobre temes cel·lulars en un futur...

I ell somriu.

M'imagine coses i fent-ho sóc feliç... Ja veus!

Clidice ha dit...

Gràcies! Sobretot per les pistes de com aconseguir-ne un exemplar! :)

zel ha dit...

Jo també m'apunto a les gràcies per un preciós llibre, que fa de bon gaudir, príncep de les lletres!

Bones diades, tan com poguem!