divendres, 8 de setembre del 2023

Un Conseller neutral i "blanco nuclear".


Mentre llig Operació AVL  de Sergi Castillo Prats, tota la història pública i soterrada de l'autoritat lingüística del nostre petit país que tant sap d'autolesionar-se... mentre passe les pàgines cada dia,  és un calvari escoltar el Conseller d'Educació i les seues "pofressionals" (amb metàtesi incorporada) declaracions.

No sé si la boqueta de pinyó, li caldria tindre-la més tancada encara, perquè en obrir-la la progressió de disbarats augmenta exponencialment.

Amb aquestes comunicacions podem calibrar i mesurar el nivell d'oli de les seues properes posades de blanc quan exhorta el públic de l'ensenyament com a cap que ho és.

Torna el xic amb el tema de la neutralitat ideològica. Sent ell de carrera d'economia, probablement no sabrà distingir això tan real de la Infraestructura i Superestructura del denostat mestre Marx; això i, dins de la cosmovisió Pepera Popular, quasi serà com parlar de superxeria i broma de mal gust.

Mira que tenen barra aquests neocons del lleixiu que amb la canturel·la tot ho volen neutralitzar: fantasmes que són!

Després dels meus 36 anys com a professor d'Ètica i Filosofia amb xavals fins als 17/18 anys, no he conegut companys que intenten violar l'espai mental d'altres persones en formació, la qual cosa suposa que la dreta ideològica que mana no es refia dels seus professionals de l'ensenyament. Ho tinc ben clar.

Com si ells no en tingueren, d'ideologia. El xic guapot i de cara amable que han fitxat darrerament, el Borja Sempere, comentava que la vicepresidenta en funcions Yolanda Díaz no pot separar ser de Sumar de ser membre del govern. Em pregunte si ells poden separar la seua cosmovisió política de les actituds en el treball i amb les relacions amb altres persones. 
No es pot arribar a ser més fava, per dir-ho planament!

I un altre tema (sense tractar les estupideses dites sobre el valencià, que ni practiquen i no sé  fins a quin punt l'estimen -- ho podem dubtar?-- ) és la contradicció metafísica que vol reparar pel que fa a que, en llocs on geogràficament els alumnes es troben exempts del valencià, s'hi impartisquen altres matèries en valencià com història, química, etc, etc...

Vertaderament és aquest l'autèntic i primer problema a tractar per tota una conselleria que vol educar els seus estudiants desprès d'aquest inici de curs tan rocambolesc i ple d'acusacions que ha fet tremolar els equips directius d'enlloc?

A quina societat arribarem amb unes ments tan calbes d'idees i on veuen problemes per tot arreu, no accepten l'autoritat lingüística dels qui saben --acadèmics i doctors--, menyspreen la nostra llengua, el valencià,  i la tracten --asèptics ells, pseudo- cirurgians-- com si fora una pesta a exterminar i esborrar-la del mapa educatiu?

Quanta paciència haurem de manifestar i com farem perquè se n'adonen que hem de tenir cura d'allò que és nostre, adobem, protegim i conreem amb la pràctica diària, el valencià?

Anem ben apanyats!