dimecres, 28 de juny del 2023

Paraules condicionades



De la mateixa forma que existeix l'aire condicionat, hi ha paraules que bullen; per ús, abús i fricció agafen graus i depèn del múscul que les sostinga provoquen incendis, focs amb les destruccions consecutives. 

Això li ha passat a la Presidenta del PP a Extremadura on els seus correligionaris dretans li han mostrat la cartilla: desdir-se per formar part d'un ramat. 

On dies arrere les mucoses bucals tenien unes estructures hidratades i relaxades, ara manifesten irritacions, ferides i fermentacions internes que no auguren sons, ni moviments naturals per articular paraules com "respecte", "principis morals" "llibertat" i un llarg etcètera.

Ja sabem i és conegut per tots que en fregar i acostar-se al Poder real i de facto, les paraules poden ser condicionades segons pelegrins o espuris interessos.
I en això camina la dreta enfurismada i bandolera en aquest país, en fer un asalt a certes conquestes i guanys que democratitzen la vida dels ciutadans. 

Condicionar les paraules i passar del blanc al gris o negre per sostenir una maquiavèl·lica consigna: podem emprar qualsevol eina, paraula i/o argumentació per aconseguir el Poder de fer o desfer allò que ens feia més humans, autèntics, respectables i generosos amb els qui amb nosaltres conviuen.

I si no estan d'acord amb aquest entremés de grafies humils, tan sols han de girar la mirada a passats no molt remots per adonar-se de quantes injustícies i barbaritats hem arribat a cometre els humans en nom de les legalitats vigents.

Per les seues obres els coneixerem. Alerta doncs!