diumenge, 1 de maig del 2022

FIRES


Fires 

 - Hola bon dia, jo et conec, de vista, és clar. T'he vist massa vegades pel poble, a la TV local i mira per on, avui a la fira del llibre. 

- Doncs sí, presente llibre... Jo també et tenia vista. Per cert, el meu nom és Santi Badenes. I el teu? 

- Disculpa'm, el meu és Margalida Lloances. També presente nou llibre "Papallones deslluïdes". 

-Quina sort, no? 

-Sort, què? 

- No, em referia a l'oratge després de tanta pluja; i també que aquesta pandèmia s'amortisca amb el pas del temps per deixar treure a la llum totes aquestes activitats. 

-Ah val... I com es diu el teu llibre? - "No miraràs mai enrere"; és una novel·la psicològica que parla de la deconstrucció d'una personalitat i l'esforç posterior per encetar nova vida. 

- Pot ser interessant. Veig que estàs fullejant la meua. Un entreteniment que a la fi esdevingué una obsessió per denunciar aspectes denigrants patits per persones. Mira te la signaré: "A Santi, amb admiració i pel respecte d'aquesta professió, ara i per a sempre". 

Es va quedar pensant si ell havia de fer el mateix... I li la signà: "A Margalida, tot el pes de les lletres no mai poden radiografiar un cor enamorat. Amics per a sempre". 

Fires, això són les Fires; intercanvi de manuscrits, augment de varius als aparadors de tantes hores palplantats i somriures emmidonats a hora i deshora. Al rebost es fan nombres i tot seguit agrada treure estadístiques i comparar quantitats de vendes, si han superat la temporada anterior i un llarg etcètera d'altres consideracions que paga la pena obviar. 

 Com si vendre llibres fos sinònim de llegir-los! Almenys sí és cert aquesta realitat, els posseeixes.  

Josep Lluís Abad i Bueno Imprimir

2 comentaris:

Josep ha dit...

No s'ha de confondre literatura amb negoci editorial, ni arquitectura amb negoci immobiliari.

Anònim ha dit...

Que escriga això i així, no vol dir que no entenga aquest dualisme que proposes. Encara existeix la ironia en literatura, vitat?
;-)